Búbos szűzpecsenye recept

Búbos szűzpecsenye
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
11888

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A búbos pecsenyét olyankor készítem, amikor kis mennyiségű húsból finomat akarok készíteni...:)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db szűzpecsenye (40 dkg)
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 db zsemle
  • 0.5 liter tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • szerecsendió reszelék
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 dl félszáraz fehérbor

Elkészítés

A lehártyázott szűzpecsenyét 8 korongra vágjuk, enyhén kiverjük. A teflonserpenyőt kikenjük némi olajjal, a szeleteket 3-3 perc alatt mindkét oldalukon pirosasra sütjük, kivesszük.

A zsemléket tejben megáztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, összekeverjük a felvert tojással. A hússütésből visszamaradt zsiradékhoz 2 evőkanál olajat adunk, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a tojásos zsemlét, pár percig sütjük, amíg összeáll. Sóval, őrölt fűszerekkel, petrezselyemmel ízesítjük.

Lapos hőálló tálat kevés olajjal kikenünk, beletesszük a sült húsokat, ráhalmozzuk a zsemlés masszát, búbokká formáljuk, aláöntjük a fehérbort, betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25 percig sütjük, kivesszük, ráreszeljük a sajtot, 1-1-csipet metélőhagymát szórunk rá, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

Krumplipürével, wokban sült zöldség csíkokkal (kelkáposzta, édes káposzta, sárgarépa, piros húsos paprika) körítjük. Tányéronként grillezve is tálalhatjuk. Félszáraz fehérbor kívánkozik mellé. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Búbos szűzpecsenye recepthez kapcsolódó receptek

Búbos szűzpecsenye

Búbos szűzpecsenye

A búbos pecsenyét olyankor készítem, amikor kis mennyiségű húsból finomat akarok készíteni...:)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Búbos szűzpecsenye recepthez

Horváth Lászlóné - 2012. július 04.
Ez a búbos hús isteni. Én a zsemle helyett hagymás csirkemájat "búboztam' rá, a vendégeim megnyalták mind a tíz ujjukat. Köszi a receptet.