Bögrés vajas pogácsa recept

Bögrés vajas pogácsa
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
1553

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom, puha, omlós pogácsa, ami két nagy tepsit töltött meg.

10 személyre

  • 4 bögre liszt (bögre=2,5 dl)
  • 1 csapott evőkanál só
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 25 dkg vaj
  • 3 db nagyobb tojás sárgája
  • 3 evőkanál tej, ha szükséges
  • 1 db kisebb tojás lekenni

Elkészítés

A tejfölt egy kis tálkába mérjük, majd picit megmelegítjük. Ne legyen forró, épp csak langyos. Belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy csipet cukorral, majd jól elkeverjük.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a három tojás sárgáját, az élesztős tejfölt és alaposan összedolgozzuk. (Nekem a tészta elég kemény volt, ezért adtam hozzá 3 evőkanál tejet, így már egész könnyen lehetett dagasztani.)

A tésztát lefedve hűtőbe rakjuk pár órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen ujjnyira elnyújtjuk.

Egy éles késsel berácsozzuk, majd egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Az előkészített tepsikbe rakjuk. Addig hagyjuk meleg helyen kelni, míg a sütő bemelegszik. Lekenjük egy villával felvert tojással. 180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.


Bögrés vajas pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Bögrés vajas pogácsa

Bögrés vajas pogácsa

Finom, puha, omlós pogácsa, ami két nagy tepsit töltött meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés