Birsalmás libaleves recept

Birsalmás libaleves
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1942

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy igazán pikáns birsalmás húsleves. Azoknak ajánlom akik szeretik a savanykás levest.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • libaszárny, libanyak, farhát, zúza (ki mit szeret a levesben)
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb karalábé
  • 1 db kisebb zeller
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • zeller zöld
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db közepes nagyságú birsalma
  • só, bors
  • sáfrány
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál liszt

Elkészítés

A libaaprólékot megmossuk, majd mindezeket egy fazékba teszem és 2,5-3 liter vizet öntünk rá, majd közepes lángon felforralom. A zöldségeket megtisztítom, répát és a petrezselyemgyökeret elnegyedelem. A leves tetejéről leszedem a keletkezett habot, majd hozzáadom a zöldségeket, fokhagymát, vöröshagymát. beleteszem a borsot, egy kevés sót, majd lefedve kis lángon főzöm addig amíg a hús jó puha nem lesz.

Kiveszem belőle a petrezselyemzöldet, hagymát, zeller zöldet. A birsalmákat meghámozom, félbevágom kiszedem a magházát és cikkekre vágom, majd a kész hús leveshez adom, épp csak addig főzöm amíg megpuhul. A tejfölt a liszttel simára keverem, majd a levesből egy keveset hozzáteszek, jól kikeverem, majd a birsalmás húsleveshez adom.

Többször megkeverve néhány percig forralom ( kb.5-10 perc). Megkóstolom, ha kell, utánasózom. Mivel sikerült jó savanyú birsalmát kifognom így nagyon savanyú lett, ezért kell hozzáadnom 2 kanál cukrot. Tálaláskor frissen aprított petrezselymet adtam hozzá. Készítette: Földi Anikó


Birsalmás libaleves recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmás libaleves

Birsalmás libaleves

Egy igazán pikáns birsalmás húsleves. Azoknak ajánlom akik szeretik a savanykás levest.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Birsalmás libaleves recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. január 08. 12345
Finom lehet,kedvelem az ilyen ízeket.