Aszalt szilvás sertéskaraj recept

Aszalt szilvás sertéskaraj
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
4748

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 kg kicsontozott sertéskaraj
  • 1 csomag aszalt szilva (200 gr)
  • 2 evőkanál vaj + három evőkanál olaj
  • 1 db narancs leve
  • 1 kupica brandy a szilvára, egy kupica a húshoz
  • 3 db rozmaring ág
  • 2 db körte félbevágva
  • 1 db lilahagyma negyedelve
  • 1 rúd fahéj
  • 1 bögre húsleves (lehet kockából)
  • só, bors ízlésünk szerint

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az aszalt szilvát locsoljuk meg a brandyvel. Míg a szilva ázik, álljunk neki a húsnak!

A karajt dörzsöljük be sóval, borssal. Vágjunk bele kis zsebeket, amiket egy- egy aszalt szilvával béleljünk ki. A rozmaring ágakat és néhány szem szilvát ügyesen rögzítsünk a húsra egy madzag segítségével.

Ha ezzel megvagyunk, kapjunk elő egy tűzálló tálat vagy serpenyőt, tegyük bele a vajat, olajat. Mikor a vaj felolvadt süssük elő a húst, minden oldalát szép pirosra. Most adjuk hozzá a fahéjat, narancs levet és a kupica konyakot. Mielőtt betoljuk a sütőbe egy merőkanál levessel locsoljuk meg.

Jó 40 percig süssük, időnket locsolgassuk a szaftjával. Végül adjuk hozzá a maradék aszalt szilvát, a kimagozott körtéket és a negyedelt lilahagymát. Harminc perc és tálalhatjuk is!


Aszalt szilvás sertéskaraj recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés