Aszalt szilvás mákos guba. recept

Aszalt szilvás mákos guba.
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
87

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gubát annyiféleképpen variálhatjuk, amennyiszer csak akarjuk. Ez az aszalt szilvás változat nagyon sikeres lett nálunk, mert szerintem mindenki a szokványosat várta volna. Szeretek az ízekkel játszani, és kombinálom a különböző gyümölcsöket is az ételekbe akár aszalt akár friss állapotban belevarázsolni. Ez teszi őket izgalmassá.
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • 6 db szikkadt sulirúd, vagy kifli-zsemle
  • 5 dkg aszalt szilva mag nélküli
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek holland kétszersült darált
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • vaj+ morzsa a szóráshoz
  • 1/2 csomag Dr Oetker fehércsokoládé ízű pudingpor

Elkészítés

A kifliket (ami nálam sulirúd megszikkadt állapotában) kockára vágjuk, és tálba rakjuk.

A tejet felforrósítottam pici sóval, és az aszalt szilvát négyfelé darabolva hozzá keverjük.Így hagyjuk 1/2 órát ázni.Ezután a kiflikre öntjük, és hagyjuk, hogy megszívják magukat a tejjel. A mákhoz keverjük a vaníliás cukrot, a cukrot a reszelt citromhéját, és összekeverjük. A kiflikre öntjük, és kanállal összevegyítjük. Egy négyszögletes

sütőformát kikenünk vajjal, és megszórjuk morzsával, beleöntjük a mákos gubát.A tojásokat a tejszínnel, és a cukorral felverjük, majd a krémsajtot is hozzákavarjuk.Ráöntjük a gubára, és megszórjuk a holland kétszersültből darált morzsával. Ez azért van, mert sokkal finomabb, és édesebb a hagyományos morzsánál.Persze akinek ez nincs, jó a másik is. Vajat morzsolunk a tetejére,és előmelegített sütőbe tolva 160 fokon megsütjük szép pirosra.ha kihűlt szeleteljük négyzetekre, és tálaljuk tejcsokoládé ízű pudingkrémmel . A fele mennyiségű pudingporból érjük el a hígabb pudingkrémet.5 dl tejhez fél csomag pudingpor, és cukor.Készíthetjük más ízesítéssel is.


Aszalt szilvás mákos guba.

Aszalt szilvás mákos guba.

A gubát annyiféleképpen variálhatjuk, amennyiszer csak akarjuk. Ez az aszalt szilvás változat nagyon sikeres lett nálunk, mert szerintem mindenki a szokványosat várta volna. Szeretek az ízekkel játszani, és kombinálom a különböző gyümölcsöket…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés