Almaszósz recept

Almaszósz
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
14088

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Alma mindig van - ez a sertés szerencséje!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg alma
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 evőkanál víz
  • 1.5 evőkanál cukor
  • vaj (ízlés szerint)
  • csipet szegfűszeg vagy szegfűbors (tetszőleges)

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Hozzáadjuk a citromlét, a vizet és a cukrot, majd lassú tűzön puhára főzzük, és ízlés szerint egy picit szétnyomkodjuk.

Tálaláskor hozzákeverhetünk egy kevés vajat, de ha igazán különleges ízekre vágyunk, szórjuk meg egy csipet szegfűszeggel vagy szegfűborssal.

Sertéshez ajánljuk!


Almaszósz recepthez kapcsolódó receptek

Almaszósz

Almaszósz

Alma mindig van - ez a sertés szerencséje!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almaszósz recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. szeptember 19.
Most van az almaszüret, nagyon jókor olvastam ezt a receptet. A sertéshús kitűnő kiegészítője lehet valóban. Ki fogom próbálni.