Almás palacsinta recept

Almás palacsinta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
6662

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem újdonság ez az édesség, de a pitén, lepényen, rétesen, piskótán, boszorkányhabon, stb. kívül kiválóan alkalmas ősszel a friss, tavasszal a télről maradt, egészséges, bár kissé megfonnyadt alma felhasználására is.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

20 darab palacsintához:

  • 2 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 0.5 dl szódavíz
  • 20 dkg liszt
  • 0.5 dl étolaj + 1 kávéskanál
  • 1 csipet só
  • pici porcukor
  • 5 db savanykás alma

A szóráshoz:

  • porcukor
  • fahéj vagy kakaópor

Elkészítés

A hozzávalókból a fél deci olaj hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk. A meghámozott, magházát kiszúrt almákat ujjnyi szeletekre vágjuk. Lyukacsos kanállal beleforgatjuk a tésztába és palacsintasütőben, kisebb lángon, pirosra sütjük mindkét oldalát.

Olajos ecsettel mindig kenjük át a sütőt. Sülés közben többször rázogassuk meg a már piruló palacsintát. Picit tovább tart, mire megsül, vastagabb lesz, mint az alma nélküli. Langymelegen tálaljuk, fahéjas vagy kakaós porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Almás palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Almás palacsinta

Almás palacsinta

Nem újdonság ez az édesség, de a pitén, lepényen, rétesen, piskótán, boszorkányhabon, stb. kívül kiválóan alkalmas ősszel a friss, tavasszal a télről maradt, egészséges, bár kissé megfonnyadt alma felhasználására is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almás palacsinta recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. február 14. 12345
Az almákat ujjnyi vastag körszeletre vágtam, a formáját nem részleteztem külön, mert a képen jól látható, h. kör alakú szeleteket bundáztam, vagyis mártottam a palacsintatésztába.
zsuzsi - 2013. február 14. 12345
CSILLAGSZEM

Kérdésem,hogy az almát mielött belekeverted a masszába kinyomtad a levéből, vagy azonnal bele reszelted? Nem lett híg a tészta?
Csillagszem - 2013. február 13. 12345
Én az almát megreszelem és a tésztához keverem.A tésztába teszek olajat és kenegetni sem kell a sütőt.