Almás-müzlis keksz recept

Almás-müzlis keksz
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
6023

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Jól indul a nap, ha tápláló, mégis könnyű és ízletes reggelivel kezdjük, például ezzel az almás-müzlis ropogós süteménnyel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db savanykás alma
  • 22 dkg BL112-es liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg cukrozatlan műzlikeverék
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál tej
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítés

A sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütő 170 °C, gázsütő 3-as fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Megmossuk az almát, vékonyan meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk.

A lisztet és a sütőport egy tálban összeszitáljuk. A vajat darabokra forgácsoljuk, és a liszthez adjuk. A lisztet és a vajat kézzel gondosan elmorzsoljuk.

A cukrot, a sót és a fahéjat a felkockázott almával és a müzlivel egy másik tálban összekeverjük, azután összegyúrjuk a morzsával. Hozzáadjuk a tojást, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy a hozzávalók éppen csak összevegyüljenek.

Két kiskanállal 24 kupacot teszünk a tepsibe, egymástól 3 centis távolságra. 15 percig sütjük az előmelegített sütőben. Süteményes rácson hűlni hagyjuk – nem szükséges megvárni, amíg teljesen hideg lesz, ha úgy jobban szeretjük, langyosan is tálalhatjuk.

Egzotikus müzlifalatkák - A müzlikeverék, az almadarabkák és a fahéj helyett 5 dkg zabpelyhet, 5 dkg kókuszreszeléket és 15 dkg szárított és apróra vágott, vegyes trópusi gyümölcsöt, pl. ananászt, papaját és mangót keverünk a tésztába.


Almás-müzlis keksz recepthez kapcsolódó receptek

Almás-müzlis keksz

Almás-müzlis keksz

Jól indul a nap, ha tápláló, mégis könnyű és ízletes reggelivel kezdjük, például ezzel az almás-müzlis ropogós süteménnyel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés