Almás-kakaós piskótakocka recept

Almás-kakaós piskótakocka
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1032

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sütemény sokáig puha marad (hatna) a reszelt almától...

8 személyre

  • 4 db savanykás alma (60 dkg)
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 7 gr sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 db tojás különválasztva
  • 10 gr vanillincukor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 db bio narancs és -citrom reszelt héja

Elkészítés

A megmosott almákat durvára reszeljük, szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk, az összegyűlt levét megisszuk. A lisztet, kakaót és a sütőport nagyobb tálba szitáljuk, kevés sót hintünk rá, hozzáadjuk a reszelt almát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig habosítjuk, a kakaós-almás lisztbe csurgatjuk, majd lazán belekeverjük a tojáshabot és a reszelt citrushéjat is. Közepes tepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük az almás tésztát. A forró sütő középső bordájára csúsztatjuk, 35-40 perc alatt megsütjük. Kettészeljük, finom dzsemmel megtöltjük. Tálaláskor kockára vágjuk, a tetejét kevés porcukorral behavazzuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Almás-kakaós piskótakocka recepthez kapcsolódó receptek

Almás-kakaós piskótakocka

Almás-kakaós piskótakocka

A sütemény sokáig puha marad (hatna) a reszelt almától...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés